تقدیر از سردبیر نشریه "تحقیقات علوم قران و حدیث" دانشگاه الزهرا (س) در چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی

ارسال شده در تاریخ 1402/04/19
ساعت 12:22
تقدیر از سردبیر نشریه

در آیین معرفی برگزیدگان اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، نشریه تحقیقات علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا (س) در بخش جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه پژوهش و آموزش عالی برگزیده و از دکتر فتحیه فتاحی‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا به عنوان سردبیر نشریه تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، این آیین با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از پژوهشگران و محققان عرصه علوم انسانی و اسلامی، امروز، 19 تیرماه در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.
دکتر محمدعلی زلفی‌گل در این جشنواره اظهار داشت: دانش علوم انسانی بسیار مهم است. در کشورهای پیشرفته نخبه‌ترین افراد به سوی علوم انسانی هدایت می‌شوند. ما نیز باید برای دستیابی به این مهم برنامه‌ریزی کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جامعه ما به تمام متخصصان در تمام رشته‌ها نیاز دارد؛ از این رو، شخصیت علمی کشور باید متوازن باشد و برای رسیدن به این جایگاه باید برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.
وی با طرح این سوال که نمایه سازی و نمایانی علم به چه دلیل است، افزود: یکی از بخش های نمایانی علم برگزاری جشنواره های مختلف از جمله جشنواره فارابی است؛ زیرا از طریق این جشنواره ها دانشمندانی که در عرصه های علمی آثار فاخر تولید کرده اند، به عنوان‌ الگو به جامعه معرفی می شوند.
دکتر زلفی‌گل با اشاره به پایگاه های استنادی مختلف گفت: اگر علم را نمایه نکنیم، باعث اتلاف وقت گروه‌های مختلف تحقیقاتی خواهد شد. وقتی پژوهشگری در هر جای دنیا پژوهشی را انجام می‌دهد، اگر نتیجه پژوهش خود را منتشر نکند، گروه یا محقق دیگری همان موضوع را انتخاب می‌کند که در این صورت عمر انسان‌ها برای یک موضوع تلف می‌شود. اما اگر نتایج تحقیقات در اختیار همگان قرار گیرد، عمر انسان تلف نخواهد شد.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه تاریخ به ما تجربه می‌آموزد و کمک می‌کند تجربه را ارزان بخریم، خاطرنشان کرد: پایگاه‌های استنادی به ما کمک می‌کنند تا تجربه علمی را ارزان به دست آوریم و این راهی است که دنیا به آن فکر کرده و نمایه‌سازی علم را راه‌اندازی کرده است. در ایران نیز یکی از افتخارات این است که پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) وظیفه نمایه سازی علوم را برعهده دارد و امروز مقالات فارسی در دسترس همگان قرار می‌گیرد.
دکتر زلفی‌گل تصریح کرد: در این دوره در وزارت علوم یکی از ماموریت ها این است که زبان فارسی را تا حد امکان به مرجعیت تبدیل کنیم و مجلات علمی داخلی را تحت نمایه بین المللی درآوردیم؛ در 23 ماه گذشته بیش از 40 مجله علمی تحت نمایه بین المللی درآمده که از این تعداد 11 عنوان مجله فارسی بوده است.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه بر این اساس نمایه سازی اجتناب ناپذیر است، گفت: باید در اقیانوس علم جهانی، نقش داشته باشیم.
وی این سوال را مطرح کرد که نمایه‌سازی علم برای چه است و چرا باید تلاش کنیم وقتی مقاله‌ای منتشر می شود، تبدیل به مرجع علمی شود و در پاسخ اظهار داشت: این امر به چند دلیل است‌؛ یکی آنکه باید الگوی مناسبی را به جامعه معرفی کنیم، دیگر آنکه از طریق معرفی دانشمندان و پژوهشگران هویت ملی را تقویت می کنیم، سوم اینکه به غربی‌ها اعلام می کنیم ایران کشوری تمدن‌ساز است.
دکتر زلفی‌گل اضافه کرد: هزینه کردن برای فناوری و نوآوری مهمترین سرمایه‌گذاری برای هر کشوری محسوب می‌شود و مقام معظم رهبری نیز در اکثر سخنرانی‌های خود به حوزه علم و فناوری اشاره کرده و تاکید دارند باید به مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی توجه شود؛ از همین رو، به این موارد در جشنواره فارابی توجه شده است.
وزیر علوم افزود: بر این اساس در این دوره از مسئولیت وزارت علوم پنج اولویت مرجعیت دیپلماسی علم و فناوری، آموزش پژوهش و برونداد هدفمند، نوآوری و فرهنگ و فرهنگ نوآوری، شاگرد فناور و نوآوری پرور، تولید ثروت، خدمت و سرمایه از دانش را تعریف کرده ایم.
دکتر زلفی‌گل با تاکید بر لزوم متوازن بودن شخصیت علمی در کشور افزود: باید به فرزندان و جامعه خود بیاموزیم که سلامت تنها سلامت جسمی نیست، بلکه سلامت روحی، اجتماعی، سیاسی و روانی نیز مهم است و سلامت جسمانی فقط در حوزه پزشکی مطرح نیست بلکه علوم کشاورزی و دامپروری نیز باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین اینکه در سلامت روانی دانش علوم انسانی بسیار مهم است.
گفتنی است؛ چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریه‌های برتر، روش‌ها و طرح‌های جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیر ایرانی برگزار شده و اکنون با معرفی برگزیدگان این دوره به کار خود پایان داد.
 
 

ارسال کننده:
تعداد بازدید:2562
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    تلفن: 982188044040+
    فاکس: 982188035187+
    رایانامه:pr[at]alzahra.ac.ir
    آدرس: تهران، خیابان ده ونک، دانشگاه الزهرا ( س )
    کدپستی: 1993893973
    logo-samandehi
    کلیه حقوق مادی و معنوی این پرتال برای دانشگاه الزهرا محفوظ است.